Fotografie cursus voor beginners

Wil je je camera van de AUTOMAAT af halen? Dan is deze fotocursus iets voor jou!  

Voor 125 euro kan je een super 1-daagse prive fotocursus volgen of je kiest voor de ultieme 2-daagse fotocursus t.w.v. 240 euro.  Welke fotocursus je ook kiest, je krijg echt prachtige foto’s na deze fotografiecursus én maximale aandacht voor je persoonlijke wensen.

Emile Verhijden

Cursus digitale fotografie – Foto workshop digitale camera

Fotograferen doet vrijwel iedereen. Vooral nu veel mensen een digitale camera hebben en foto bewerken eenvoudig is. Een goede foto maken is echter wat anders dan op een knopje drukken. Daarvoor moet je niet alleen het juiste voorwerp of de juiste situatie voor de digitale spiegelreflex camera hebben. Je moet dan ook inzicht hebben in enkele technische aspecten rond digitaal fotograferen. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten bij het maken van een goede foto? En hoe kan ik een foto ‘nog beter’ maken, als hij al is gemaakt?

Of  heb je pas een nieuwe fotocamera gekocht, en wil je meer  dan alleen maar op AUTOMAAT  fotograferen? Dan is deze fotocursus iets voor jou. Deze  fotocursus is bedoeld voor iedereen die enthousiast is over fotografie en wil leren om de fotocamera beter en creatiever te gaan gebruiken, of je nu een dure of betaalbare camera hebt.

In een ontspannen  sfeer wordt je op een begrijpelijke manier over de technische drempel van je fotocamera heen geholpen. Je leert op een praktijkgerichte en inspirerende manier de basis van de fotografie en hoe deze toe te passen in deze fotografie cursus.  Zo maak je de leukste foto’s!

  

NA DEZE PRIVE FOTOCURSUS MAAK JE ECHT BETERE FOTO’S!

Ben je nieuwsgierig? Schrijf je dan in!

Het is geen cursus “…zet de camera maar op de automatische stand….”. Wat ik wel doe, is vertellen in jip-en-janneke taal hoe je de camera kunt instellen met minimale handelingen! 

Emile Verhijden

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor (en gericht op) mensen die graag fotograferen, maar betere foto’s willen leren maken. Wat is diafragma en sluitertijd, hoe en waarom stel ik het in? Deze en meer van dit soort vragen komen aan bod. Maar ook geavanceerdere onderwerpen zoals witbalans en RAW files . Je leert  een fotografische ‘blik’ te ontwikkelen door alle feedback van je cursusleider Emile Verhijden!

Welke camera?

Een uitgebreidere compactcamera of uiteraard digitale spiegelreflexcamera. Merk of type is niet belangrijk, zolang de camera maar handmatig instelbaar is op gebied van diafragma, sluitertijd, ISO-waarde e.d. Een handleiding erbij is wellicht gewenst. Neem bij twijfel gerust contact op. Ik heb hier een artikel geschreven indien je nog een nieuwe camera wilt kopen!

Hoe vaak?

De datum plannen we samen! Dat mag dus ’s morgens, ’s middags of ’s avonds zijn. En heb je gekozen voor de 2 daagse dan is er een tussenpoze van circa 2-3 weken zodat je voldoende tijd hebt voor je opdrachten en te oefenen.  

 

Locatie

De locatie is:  Dorpsstraat 134 te Bingelrade (ligt tussen Sittard en Brunssum). Cursus aanvang: 9.30, 13.00 of 19.30 uur  ( of andere tijden in overleg). Je kunt voor de deur parkeren

Data prive cursus

De datum/data voor de  mooie 1-daagse intensieve prive fotocursus of de 2-daagse ultieme prive cursus plannen we  samen! 06 – 433 79 633, Emile Verhijden

Inschrijven?

Vul het inschrijfformulier in. Zie de knoppen op deze pagina.

 

Klik hier voor het lezen van alle Google reviews!

 

 

Emile Verhijden Fotografie - Bruidsfotograaf Limburg IconEmile Verhijden Fotografie – Bruidsfotograaf Limburg

Dorpsstraat 134, Bingelrade

4.9 50 reviews

 • Avatar Paxxie Blue ★★★★★ 4 weken geleden
  Aanrader! Een fotografie cursus die precies de juiste snaar raakt.
 • Avatar Liesje Ummels ★★★★★ 2 maanden geleden
  Cursus fotografie gevolgd en deze was super. Hij brengt het enthousiast en met humor en vooral zo dat de materie te begrijpen is. Achteraf vind ik het jammer dat ik niet voor de 2 daagse cursus gekozen heb. Dan wordt er dieper op ingegaan … More met meer voorbeelden en oefeningen. Dat had ik toch nodig gehad.
  Maar verder echt super.
 • Avatar Jean Augenbroe ★★★★★ 2 maanden geleden
  Geweldige uitleg van Emile gekregen op een plezierige en duidelijke manier. Zeker een toegevoegde waarde voor toekomstige foto’s.
 • Avatar Roy Pilon ★★★★★ 6 maanden geleden
  Al een tijdje was ik in het bezit van een spiegelreflex camera, maar echt tevreden over mijn foto’s was ik niet. Ze waren onscherp, hadden de verkeerde focus of waren te donker. De vele knopjes op mijn toestel kreeg ik niet onder controle. … More
  Voor mijn verjaardag kreeg ik de 2 daagse cursus bij Emile aangeboden. Vol verwachting ging ik er heen. Met enthousiasme en passie vertelt Emile over fotografie. De cursus legt een goede basis om fotografie te begrijpen en een foto naar wens te kunnen maken. De inhoud is logisch opgebouwd en voor elke leek goed te begrijpen. Praktische oefeningen maken een en ander meteen duidelijk.
  De 2e cursusdag beveel ik iedereen aan omdat je na de eerste dag de tijd hebt om met het geleerde te experimenteren. Op de tweede dag kun je je ervaringen delen en vragen stellen.
  => Een echte aanrader waar je geen spijt van zult krijgen!
 • Avatar Joyce Hendrikx – Tholen ★★★★★ 5 maanden geleden
  Emile was 19 juli j.l de fotograaf op onze bruiloft.
  Een zeer geduldige man, die vrij onzichtbaar aan het werk gaat. Wij kwamen er naderhand pas achter dat van sommige momenten een foto was gemaakt!
  Emile heeft er iets heel moois van
  … More gemaakt, we zijn meer dan tevreden en zullen door middel van onze prachtige fotoreportage nog lang kunnen nagenieten van onze mooie dag.
  Emile, je bent een echte vakman en we hebben geen seconde spijt gehad van het feit dat we jou als fotograaf voor onze bruiloft hebben gekozen!
  Keep up the good work!

 

Onderwerpen

Na deze cursus weet je:

 • Hoe je spiegelreflexcamera / systeemcamera werkt
 • Wanneer je in welke stand fotografeert
 • Welke instellingen (diafragma, sluitertijd, ISO) je kiest in welke situatie
 • Wat de belichtingsdriehoek is
 • Hoe je goed belichte foto’s maakt (dus niet te licht, maar ook niet te donker)
 • Hoe de scherpstelling werkt en wat je moet doen als de autofocus weigert
 • Hoe je onscherpe foto’s voorkomt in situaties met weinig licht
 • Hoe je onscherpe foto’s voorkomt in situaties met veel beweging
 • Hoe je speciale effecten creëert in de foto, of vuurwerk fotografeert
 • Hoe je foto’s maakt met een wazige achtergrond of voorgrond
 • Hoe je beweging kunt bevriezen
 • Wat de getalletjes op het objectief betekenen

Bij de geavanceerde 2-daagse prive fotocursus weet je:

 • Nog meer diepgang van les 1
 • Hoe je goede kleuren krijgt in je foto door middel van wit-balans
 • Wat je had kunnen verbeteren met de reeds door jouw gemaakte foto’s van een eerdere les
 • Welke lens je moet kiezen (vast of zoom)
 • Wat het verschil is tussen optische- en digitale zoom
 • Wat is het verschil tussen een full-frame of een crop-sensor
 • Wat RAW files zijn en wat de voordelen daarvan zijn
 • Wat de verschillende lichtmeet mogelijkheden zijn
 • Hoe je moet flitsen (met de ingebouwde flitser)
 • Hoe je snel foto’s achter elkaar kunt maken
 • Wat HDR foto’s zijn en hoe je die kunt maken
 • Wat Adobe Lightroom voor jou kan betekenen
 • …..en nog meer nice-to-know

En natuurlijk mag je bij elke prive les altijd alles vragen ook al staat het onderwerp niet genoemd. We kijken dan gewoon hoe we zitten met de tijd. Ik bekijk bij elke les wat het beste bij jou past.

Wordt deze fotocursus vergoed door je bedrijf?

 

Wordt deze fotografie cursus achteraf vergoed door je bedrijf?  Dan geldt een toeslag van 10% en de genoemde prijs is dan excl. BTW. Dit omdat er dan andere belangen gelden en vanwege de extra administratieve handelingen en betalingsregelingen die vaak gehanteerd worden.

Wil je dat ik naar de (bedrijfs) locatie kom dan kost dan 75 euro excl. BTW

Wellicht als leuk idee om dit te organiseren vanuit de personeelsvereniging van je werk of als een cadeaubon! Ik kom graag naar jullie bedrijf toe! Informeer naar de mogelijkheden er zijn dan aanzienlijke kortingen!!

Foto cursus Limburg | Cursus digitale fotografie Limburg | Workshop digitale fotografie

informatie nodig?

9 + 14 =