Foto’s snel bijsnijden in Lightroom

NIVEAU BEGINNER

Er is in Lightroom een snelle manier om je foto bij te snijden. Met andere woorden je wilt aan de buitenkant beeld materiaal verwijderen.

Alle besproken onderwerpen worden vanuit de ONTWIKKEL-module uitgevoerd.

Handige tip, druk de ‘D’-toets en je komt direct vanuit je Bibliotheek in de Ontwikkel module

Via R-toets

Druk op de R-toets van je toetsenbord en Lightroom zal een kader in je scherm laten zien. Dit kader kan je zelf met de muis groter of kleiner maken. Als je heel langzaam met de muis langs het kader beweegt dan zie dat er nog een aantal mogelijkheden zijn, zoals bijvoorbeeld het kantelen van je foto. Ben je klaar? Druk dan gewoon op de ENTER-toets.

Was het toch niet helemaal de bedoeling wat je gedaan hebt. Dan kan je met de CTRL en Z toetscombinatie deze handeling weer ongedaan maken (WIndows-PC). Op een Mac is dit de COMMAND-toets en Z.

Bijsnijden geactiveerd in Lightroom

Super snel schakelen tussen staand en liggend

Als je de bijsnijd functie geactiveerd hebt via de R-toets zoals hierboven beschreven, dan is er nog een handigheidje. Druk de X-toets op je toetsenbord en het kader zal snel schakelen tussen staand en liggend. Lekker snel dus!

Bijsnijden geactiveerd in Lightroom na het drukken van de x toets

Verdere Lightroom tips en trucs

Hieronder nog meer handige tip en trucs voor Lightroom !

Virtuele kopie maken in Lightroom

Virtuele kopie maken in Lightroom

Virtuele kopie maken in Lightroom NIVEAU BEGINNER Lightroom heeft de prachtige eigenschap dat welk effect je ook toepast op je foto, bijvoorbeeld zwart-wit...

Wil je een super prive cursus Lightroom, klik dan op onderstaande knop