0643379633 info@verhijden.nl

Hieronder een aantal veelgestelde vragen. Bekijk ze eens rustig en als je vragen hebt neem dan gerust contact op!

Emile Verhijden Fotograaf

Stralende bruid bij helpoort Maastricht. Bruid heeft boeket in de handen

Hoeveel foto’s maak je tijdens een huwelijksreportage?

Het hangt natuurlijk van het programma af. Een kort programma of een goed gevulde dag? Hoelang willen jullie dat ik aanwezig ben? Ik schiet heel veel foto’s. De reden hiervoor is dat ongedwongen foto’s wil maken, dus als ik jullie bijvoorbeeld naar een boom stuur dan heb ik al een paar foto’s gemaakt. De foto’s met ‘ogen dicht’ worden zo ook nog eens vermeden!

Ik trouw in het buitenland, fotografeer je daar ook?

Ja, ik fotografeer overal. Of je nu bij mij om de hoek in Bingelrade (Zuid-Limburg, in de buurt van Sittard / Brunssum / Heerlen ) trouwt, in Friesland of in Italie: ik kom graag fotograferen. De afgelopen jaren heb ik bruiloften in Nederland, Belgie, Duitsland en Zwitserland gefotografeerd.

Poseren is niks voor mij. Kan het toch wat worden?

Waarom zou je moeten poseren? Waarom mag een man niet wat stoerder op een foto staan? Jullie blijven lekker jezelf en laten de rest aan mij over.

Ga je al die 2000 (en meer) foto’s bewerken?

Nee hoor, ik loop meermaals door alle foto’s heen en iedere keer blijft een kleinere selectie over. Uiteindelijk zullen er ca. 300-550 foto’s overblijven en die worden bewerkt/gecorrigeerd op kleur, helderheid, contrast, eventueel bijgesneden. Storende elementen worden soms weggehaald. Dit alles op een subtiele manier.

Omdat ik in RAW fotografeer (RAW is een soort digitaal negatief) is er altijd nabewerking nodig. Denk hierbij aan witbalans, helderheid en contrast, kleurstelling.

Als het regent wat dan?

Het kan zeker geen kwaad om toch eens vooruit te denken over eventuele binnenlocaties. Uiteraard wil ik hierin wel meedenken.

Waarom geef jij wel die digitale bestanden af? Nu kan ik zelf foto’s laten afdrukken, daar verdien jij niets aan.

Waar en niet waar. De discussie om de bestanden af te geven is onder fotografen onderling al erg heftig. Als je de foto’s hebt gezien zoals ik ze laat afdrukken weet je ook dat het verschil enorm is t.o.v. afdrukken bij b.v. de drogist. Gewoon omdat het te zonde is om je trouwfoto’s maar “even snel” te laten afdrukken. Ik geef de digitale bestanden af omdat ik vindt dat jullie daar gewoon recht op hebben.

Bij sommige van je collega’s kan ik meteen ’s avonds een CD met de foto’s krijgen, waarom niet bij jou?

Ik fotografeer niet in kant en klare JPEG bestanden. Ik werk in een ander opslag formaat, het zogenaamde .RAW formaat, omdat ik het meest optimale uit jullie foto’s wil halen. Ik moet  en wil ook foto’s nabewerken. Daarbij wil ik niet in 1 keer de uitgebreide serie filteren, dat doe ik in een aantal keren daarom duurt het dus ook een paar dagen langer.

Hoe lang fotografeer je al?

Sinds mijn 19e.

Eet je ook mee?

Ook een fotograaf krijgt wel eens honger…. 😉 Dus als jullie hier rekening mee houden is dat prima. Fotograferen doe ik tijdens jullie eten liever niet. Dat levert minder mooie plaatjes op. Wel natuurlijk tijdens speeches en de toast !

Wat als je ziek wordt?

Tja, gelukkig is me dat nog nooit overkomen. Mocht het noodlot echter toeslaan, dan kan ik terugvallen op een netwerk van trouwfotografen. Ik kan echter geen garantie geven, want ook de andere fotograaf heeft wellicht een (drukke) agenda.