fbpx
Iedereen is fotogeniek. Ook al denken de meeste mensen van niet. Sommige bruidsparen zien zelfs op tegen de foto’s aangezien ze denken dat ze er toch niet leuk op staan. Dat is absoluut nergens voor nodig. Zeker niet met deze tips voor prachtige trouwfoto’s! 
Emile Verhijden

Klik met de fotograaf

De fotograaf is het grootste gedeelte van jullie dag aanwezig. Het is daarom belangrijk dat je goed met hem kunt opschieten. Wanneer jullie je comfortabel voelen bij de trouwfotograaf dan krijg je ook mooiere foto’s met een échte glimlach.

Timing

Als je als bruid voor de ceremonie nog foto’s wilt laten maken, zorg dat je dit goed timet. Ga twee en een half uur van te voren beginnen met aankleden, zodat je een uur voor je ceremonie deze foto’s kunt maken. Je zult dan relaxed zijn op de foto’s.

Betrek het weer

Of het nu regent of dat de zon schijnt, betrek het weer van de dag in jullie trouwfoto’s. Regent het dat het giet? Ga op de foto met paraplu’s; of sneeuwt het? Fotografeer een sneeuwbalgevecht. Zo laat je écht de sfeer van jullie dag naar voren komen!

Omgeving van de locatie

Jullie hebben een locatie niet voor niets gekozen. De fotograaf neemt deze mee in de trouwfoto’s. Hebben jullie gekozen voor een industriële locatie in de stad? De  gebouwen zullen de achtergrond zijn…… Wanneer je erg landelijk trouwt dan is de natuur een perfect decor. Zo maak je de foto’s meer kleurrijk.

Probeer de camera gewoon te vergeten. Je moet niet het idee hebben dat als de fotograaf in de buurt is, je een bepaald gezicht moet trekken. Het is juist mooi als je echt jullie emoties kunt laten zien. En met een “gemaakt” gezicht kan dat niet. Negeer dus de fotograaf. Zo krijg je foto’s die echt zijn; tijdens de plagerige speech van de ceremoniemeester zie je dat je een rode kleur krijgt, als je lol hebt met vrienden zie je een geweldige lach, of wanneer je elkaar kust, zie je jullie blik, dat zijn de echte momenten die je graag wilt terug zien.

Achter de schermen

Het is leuk als je foto’s hebt van de voorbereidingen. Bijvoorbeeld wanneer de bruid zich aan het aankleden en opmaken is, terwijl de familie beneden wacht. De bruidegom maakt dit stukje niet mee en het is leuk om achteraf te kijken hoe deze momenten waren.

Blijf bewegen

Groepsfoto huwelijk bij Rolduc te KerkradeHet is belangrijk dat je blijft bewegen als de fotograaf foto’s maakt. Doe je dat niet krijg je al heel gauw een stijf effect en veel dezelfde foto’s. Dus ga door waarmee je bezig bent en laat de fotograaf zijn gang gaan. Tijdens de reportage van jullie geeft de fotograaf ook wel aan welke poses er leuk zijn. Ga hier op in, keep moving!

Verschillende technieken

Vraag of de fotograaf verschillende technieken wil gebruiken. Zwart wit foto’s, sepia, panoramafoto’s. noem maar op. Zo krijg je veel afwisselende trouwfoto’s!

Bezuinig niet op een album

Of je het album laat maken of dat je het zelf doet maakt niet uit. Zorg er wel voor dat je een goed album koopt. Het is belangrijk dat de tussenblaadjes van het album zuurvrij zijn, zodat de foto’s goed blijven!

Zwart wit foto’s zijn hot!

Zwart wit foto’s zijn simpel, elegant en absoluut perfect voor emotionele momenten. Doordat de kleuren wegvallen, krijg je juist een focus op het moment. Deze goede tips komen van de site The Perfect Wedding, beslist het bezoeken waard…..

ZO MOET HET NIET!

Wil je zien hoe het NIET moet, kijk dan hier hoe een amateur jullie dag vast legt.