Lightroom sneller maken?  Zet synchroniseren uit

NIVEAU BEGINNER

Wil je Lightroom sneller maken? Dan kan je (liefst tijdelijk) het synchroniseren uitschakelen. Foto’s kunnen namelijk naar Adobe gestuurd worden zodat je vanuit meerdere apparaten kunt werken aan je foto’s. Dat kan handig zijn, maar het betekend wel dat als je lekker aan het werken bent in Lightroom op de achtergrond allerlei zaken gebeuren die de zaak een beetje vertragen.

Hoe schakel je Synchroniseren uit? Klik linksboven in Lightroom op het driehoekje. Er komt een uitklap menu tevoorschijn. Je kunt nu zien waar Lightroom mee bezig is. Het eerste onderdeel is Synchroniseren, als je daarop klikt dan wordt alles gestopt en zal Lightroom wat soepeler werken!

Vergeet niet om dit weer aan te schakelen, want Lightroom bewaard deze instelling bij het afsluiten van het programma.

 

Door op het driehoekje te drukken kan je altijd even kijken of Lightroom ook met andere zaken druk bezig is. 

Lightroom syncing uit zetten